Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kakukkfüves-rozmaringos krumpligombóc

A szilvás gombóc után megkívántam a krumpligombócot is. Apró, csillogó felületű golyók, amely olyan jól mutatnak egy sűrű szaftban, vagy mártásban. Legyen az vadas mártás, szalontüdő, vagy egy jó raguleves, egy krumpligombóc minden ételt feldob. Gondoltam, miért ne kísérletezzem egy kicsit. Variáljuk meg. Dobjuk fel egy kis fűszerezéssel. És jöhet hozzá egy kis sajtszósz.

Kakukkfüves-rozmaringos krumpligombóc

Hozzávalók:
50 dkg főtt, tört krumpli
25dkg liszt
1 tojás
1mk. só
½ mk. kakukkfű
½ mk. rozmaring

A hozzávalókat alaposan összegyúrom. Addig adagolom hozzá a lisztet, amíg a tészta nem tapad a kézhez. Lobogó vízben kifőzőm.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Gyönyörű és ingyenes karácsonyi ajándék

Napi videó:   Komoly gond a gravitáció

Napi fotó:  Az én drágaszágom

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A világ legnagyobb csokoládé szökőkútja

Melyik a legfinomabb szökőkút? Természetesen a csoki. És hol volt ebből a legnagyobb? Természetesen csakis Las Vegasban.

 

Bellagio szállodában felépített csoki szökőkút 9 méter magasból, a mennyezet alól pergette lefelé sok kisebb „vízesésben” a fehér-, a tej-, és az étcsokoládét.

 

A rendszerben összesen több mint egy tonna finom csokoládé keringett.

Jean Philippe Patisserie, a díjnyertes cukrász másfél éven keresztül tervezte és építette teljesen egyedül.

Sajnos az egész szökőkút üveg mögé volt zárva, így senki sem márthatta ujját a csokiba egy kis kóstolásra.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Hogyan tűntesd el excsajod tetovált képét

Napi videó:   Ijedős férfiak

Napi fotó:  Mi van a fürdőzők kezében?

(via iif)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Mézes-csilis répa

Az egyik legfinomabb zöldségköret sült húsok mellé. Bármennyit csináltam is, ebből sosem volt maradék. Nem csak köretnek jó, önmagában, édességként fogyasztva is csemege.

Ha simán répából csináljuk, úgy a legolcsóbb. Tálaláskor különösen jól mutat, ha bébirépa konzervből készítjük. Ebben az esetben párolni sem kell, viszont jóval drágább. És szintén nagyon jól mutat, hogy már kapható mirelit répagolyó is. Ez sem olcsó, de látványos megoldás.

Mézes-csilis-répa

Hozzávalók:
3 nagy répa
1 marék dió
5dkg vaj
2 ek. méz
csilipor

Elkészítés:

A vajat egy serpenyőben megolvasszuk.

Beledobjuk a vékonyra karikázott répát.

Rászórjuk a diót, és addig pároljuk, amíg a répa meg nem puhul.

Akkor megszórjuk a csili porral, é rátesszük a mézet. Óvatosan kevergetjük, hogy a méz mindenhova eljussoson, és kicsit rákaramellizáljuk. Azonnal tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Nehéz az istenekkel, avagy problémás a világvége

Napi videó:   Újabb elmebeteg brazil liftes kandi kamera

Napi fotó:  Kugli a világ végén

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Perkelt gölödör

Perkelt gölödör

Ismét kísérletezni támadt kedvem, megtetszett múltkor a húsgolyó, most is azzal játszottam. Így született meg ez az étel, a perkelt gölödör nevet kapta. Gölödör régiesen a golyó, a perkelt pedig a pörkölt.


Perkelt gölödör 

Hozzávalók:

0,5 kg sertéscomb
0,5 kg marhalapocka
1 ek. zsír
4 fej hagyma
2 kk. "Édes Anna" (aki még nem ismeri, "Erős Pista húga", nem csípős paprikakrém)
1 doboz hámozott, konzerv paradicsom

bors
majoranna

Elkészítés:

A kétféle húst megtisztítjuk, ledaráljuk, összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük. A pépből körülbelül másfél centiméter átmérőjű golyókat gyúrunk.

A felforrósított edénybe bedobom a golyokat, és folyamatosan mozgatva addig pörkölöm, míg mendenhol szépen kifehérednek. picit meg is sülhet.

Kiszedem a golyókat, az edényben egy kanál zsírra rádobom a négy fej apróra vágott hagymát. Ne lepődj meg, rengeteg lesz. Csak egy egész picit párolom, szinte csak felforrósítom.

Sózom, borsozom, beleszórom a majorannát, az Édes Annát, és a doboz paradicsomot. (jól látod, nincs benne pirospaprika) A paradicsomokat csak szétnyomkodom hogy darabos legyen. Visszateszem a gombócokat, és készre párolom.

Az étel különlegessége, hogy nem szaftja van, hanem a golyókat egy sűrű, darabos, vastag máz borítja. A hagyma és a paradicsom is darabos még benne. Tésztával tálalom.

 

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Üvegkalitkában a semmi felett

Napi videó:   Így nem szabad mozdonyt rakodni

Napi fotó:  Ú-Zéland repülőtere - Hobbit stílusban

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Hablepénybe takart gombapörkölt

Gompapörköltet főztünk a párommal, de most nem akartam simán tésztával vagy nokedlivel enni. Az jutott az eszembe, hogy töltsük bele a pörköltet egy vastag és puha lepénybe. A kísérlet meglehetősen jól sikerült. Jöjjön a lepény receptje:

Hablepény

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
5 dkg vaj
3 dl tej
1 tojás
1 kk. sütőpor
csipetnyi só

Elkészítés:

A lisztet elkeverem a sütőporral, és a csipetnyi sóval. Felolvasztom a vajat, és a langyos tejjel együtt a keverékbe öntöm, majd beleütöm a tojást is. Vigyázz, a forró vaj ne érintkezzen közvetlenül a tojással, mert megsütheti. Csomómentesre keverem a tésztát, és tíz percet pihentetem. 

Felhevítem a serpenyőt és palacsintához hasonlóan megsütöm. Mivel sűrűbb a tészta , a palacsintánál vastagabban terül el a tészta. A sütőpor hatására még vastagabb lesz.

Ha szép világosbarnára sült, egy tányérra teszem, a felére pakolom a tölteléket, és ráhajtom a másik felét. Megszórom reszelt sajttal.

 

Nagyot tud dobni az ízén és a tálaláson, ha pár percre betoljuk a sütőbe, és ráolvasztjuk a sajtot.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ezt láttad már?

Mai blog:   Kígyók a ládában

Napi videó:   Így rohangál egy arab bérgyilkos

Napi fotó:  Így is lehet játszani

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.