Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bundás cukkini sütőben

Egy egyszerűen elkészíthető, különleges köret, amely ráadásul még kalóriában sem dúskál. Melegen köret, hidegen vendégváró mártogatós. recept meleg étel hideg étel köret cukkini

Bundás cukkini sütőben

Tovább


Felhőfánk

Olyan könnyű, mint a felhő: ezt mondta róla egy vacsorára hívott barátom. Így született meg a neve.  Egy rendkívül könnyű és puha sós fánk, amely fenséges köret vadak, és mindenféle szaftos vagy mártásos húsok mellé.recept köret fánk sós tészta

Felhőfánk

 

Hozzávalók:
4 egész tojás
8 evőkanál liszt
30 dkg túró
1 bő teáskanál szódabikarbóna
1 kis fej lilahagyma


Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk. Az összes hozzávalóval együtt dobjuk egy tálba, ízlés szerint sózzuk meg, és dolgozzuk össze alaposan.

Tegyük egy órára hűtőbe pihenni.

A sütőolajat forrósítsuk fel, majd kanállal szaggassuk bele a tésztát. Hamar feljön a tetejére és forog magától, ha van elég helye. Süssük szép világosbarnára.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Serpenyő-fűszeres parázsburgonya

Most nagy divat a különböző készülő, fűszeres steak burgonya. Nekem nagy kedvencem az egészen apró újburgonya, amely egy mosás és pici dörzsölés után már mehet is az edénybe. Ezt a két dolgot kombináltam össze most, és a végeredmény mennyei lett. Kívül fűszeres sült héj, belül a puhára párolódott friss burgonya. Annyira finom, hogy hús nem is kell mellé, csak egy kis friss uborkasaláta vagy kovászos uborka.recept főtel köret melegétel újburgonya steak burgonya serpenyős

Serpenyő-fűszeres parázsburgonya

Tovább


Mézes-csilis édesburgonya

Egy isteni köret amely egyszerre édes és csípős, pikáns finomság sült húsok mellé. De önállóan is finom.

recept melegétel főétel köret édesburgonya csili chili méz

Mézes-csilis édesburgonya

Tovább


Héjában sült burgonya gazdagon

Hajdanában a szegények eledele volt a héjában sült krumpli, ma a reformkonyha egyik kedvence. Lehet egyszerűen csak önmagában ennyi, kevés sóval és vajjal (esetleg pecsenyezsírral) fenséges. Tökéletes köret sültek mellé, kerti sütögetés esetén szinte elengedhetetlen.

De ezt az egyszerű ételt is el lehet túlozni, pont annyira, hogy a tökéletességig fokozzuk. recept köret egytáétel sült melegétel burgonya krumpli héjában sült bacon tejföl hagyma sajt

Héjában sült burgonya gazdagon

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.