Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bundáskenyér, a köret

A bundáskenyeret szinte mindenki szereti, és alig van olyan család, ahol ne kerülne az asztalra havonta legalább egyszer. Akár reggelire, akár vacsorára kedvelt fogás. De nem csak önálló fogásnak alkalmas, hanem köretnek is.

Nagyobb  társasággal töltöttük a hét végét, marhapörkölt készült bográcsban. A szokásos köret ilyenkor a főtt krumpli, a tészta, vagy csak egyszerűen a kenyér szokott lenni. Most azonban bundáskenyeret kínáltam hozzá. Először általános volt a meglepetés, de miután megkóstolták, egyöntetű volt a siker.

Az elkészítésében semmilyen extra nem volt, teljesen hagyományos bundáskenyér volt.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Az igazi természet-rajzoló

Napi videó:   A hal posztumusz bosszúja

Napi fotó:  Hány medve van a képen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Juhtúrós mángold krumplival

Idén először mángoldot ültettünk a kertben. Gyönyörűek a levelei, egyszerre dísznövény és zöldség. A hétvégi bulin ki is lett próbálva, a roston sültek mellé tálaltam köretnek. Párom receptje.

Juhtúrós mángold krumplival

Tovább


Mézes-csilis zöldbab

Ez az egyik kedvenc zöldköretem sült húsokhoz, de volt már olyan is, hogy pusztán csak ezt ettem vacsorára. Igazán pikáns, a zöldbabnak egészen különleges ízt kölcsönöz. Még megrögzött húsevő barátom is rajongójává vált.

Tovább


Lilakáposzta lekvár

Sokak számára meglepő, de nem csak gyümölcsből lehet lekvárt főzni. Ezt általában nem vajas kenyérre kenjük (bár azon is finom), hanem inkább főételek remek kísérője. A pikánsan elkészített édes, fűszeres zöldséglekvár megvadíthatja a legegyszerűbb sült húsokat is, de egy vadhús mellé az igazi. Érdemes egy nagyobb mennyiséget csinálni, és dunsztban elrakni.

Lilakáposzta lekvár

Tovább


Dinsztelt almás-savanyúkáposzta

Érdekes, de még mindig a legtöbb ember számára a dinsztelt káposzta egyértelműen édeskáposztát jelent, és természetesen lilát. De próbáld ki egyszer a savanyú káposztát dinsztelni. Bármilyen sült mellé isteni köret, egyszerre édes és savanykás, igazi ízbomba.

Dinsztelt almás-savanyúkáposzta

Hozzávalók:

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.