Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jégkocka helyett

Jön a meleg, kell a hideg ital. Ha nem elég hideg, jön bele a jégkocka. De ha nem akarod felvizezni, itt van néhány alternatíva.

Nem csak a vizet lehet lefagyasztani, a hűtőben bármit le lehet hűteni, akár szilárd tárgyakat is. Ilyen az üveg. Az italt lehűti, de nem vizezi, és ha ügyes vagy, az ital dekorálására is használhatod.

A legelegánsabb módja, ha üveg jégkockautánzatokat vásárolunk. Sajnos nem egyszerű beszerezni, de az illúzió tökéletes. Az összes fotón ilyet látsz valódi jégkocka helyett.

Egyszerűbb és még jól is mutat az italban az üvegkavicsok használata. A legalább centiméteres -- de inkább nagyobb -- csepp vagy lencseformájúak tökéletesek. Csak ne felejtsük el figyelmeztetni a vendéget, ne próbálja meg szétrágni.

Legalább ennyire jól mutathat a dekorációs üvegtörmelék. Nagy darabokat keressünk és ellenőrizzük, hogy nincs éles széle vagy sarka.

Ha beszereztük, a teendő egyszerű, alaposan mossuk meg, gondosan szárytsuk le, és egy dobozban már mehet is a fagyasztóba. Annyi idő után, amennyi alatt a jég megfagy ez is használatra kész. Sose felejtsük el az újabb fagyastás előtt elmosogatni.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   A halál állatkertje

Napi videó:   Ügyes fűnyírás

Napi fotó:  Az ápolónők mosolyogni tanulnak

Macskaőrség:   Ha nem találod a tabletet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Jégkrém-lakat

Munkahelyeden belekóstolnak a jégrémedbe? Vagy párod éjszakai nyalakodását szeretnéd megakadályozni.

Tovább


Jegyzetelj ételre

Új értelmet nyer a sajtpapírra firkantani kifejezés.

Jegyzetelni sok mindenre lehet, a hagyományos kis fehér jegyzettömbön át a Post-it-ig bármire. Egy koreai dizájner merész lépésre határozta el magát, és teljesen új módon közelítette meg a kérdést. Mintha egy svédasztalon próbálnánk üzenetet hagyni.

Tovább


Szalámi-jegyzettömb

Az irodában a sok sárga Post-It tömb között maximum csak egy rózsaszín vagy kék tömb hozhat változatosságot. De ha ezzel bevillantasz az asztalodon vagy a falitáblán, garantált lesz a siker. De azért számíts rá, hogy ha fél órával az ebédidő előtt ilyenekre kezdesz firkálni a meetingen, közutálat tárgya lehetsz a szobában.

Tovább


Az első brit jeges csokoládé recept?

Se nem fagylalt, se nem jeges csokiital, de ez lehet a legrégebbi angol csokidesszert recept.

A Leicesteri Egyetem egyik előadója, Kate Loveman olyan kéziratok között bukkant rá a receptre, amelyek Sandwich grófjának tulajdonát képezték 1668-ban. A 17. és 18. századi angol irodalmat oktató Loveman Samuel Pepys (1633-1703) angol politikus, parlamenti képviselő naplóját lapozgatva botlott bele egy, a csokoládénak szentelt harminc oldalas részletbe.

 "Egészen szokatlan, különös dologként érintett, mert soha azelőtt nem találkoztam még ehhez hasonlóval" - mondta az egyetemi előadó. - Ez nem csokoládéfagylalt, hanem sokkal inkább egy jóval szilárdabb és sötétebb verziója azoknak a jegescsokoládé-italoknak, amelyeket ma kapni a kávézókban." Mint hozzátette, a 17. századi Angliában az ételfagyasztáshoz a legújabb technológiákra volt szükség, így ezek a jeges finomságok óriási luxusnak számítottak".

 A gróf receptjét nagyjából száz évvel azelőtt vetették papírra, hogy ükunokája a legenda szerint feltalálta a szendvicset. Loveman szerint amikor Sandwich grófja az 1660-as években összegyűjtötte receptjeit, a csokoládés finomságok leírásait gyakran a fogyasztásukra vonatkozó biztonsági előírások kísérték.

 "A papírokon egészen komoly figyelmeztetések szerepeltek a veszélyekkel kapcsolatban. A csokoládé orvosság volt, legalább is a 17. századi emberek szerint" - mondta Loveman. Hozzátette, egy orvos például arra figyelmeztetett, hogy a forró csokoládé összetevői álmatlanságot, túlzott nyáltermelést, vagy aranyeret okozhatnak. Az emberek attól féltek, hogy a jeges csokoládé különösen "veszedelmes", és károsíthatja a gyomrot, a szívet és a tüdőt.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Virtuális próbafülke

Napi videó:   Na, ezt csináld utánuk

Napi fotó:  Vajon mi lehet a belépési kód?

(via mti)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.