Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Másnapos saláta

Az emberi gyomor időnként - valljuk be, főleg esti komolyabb italozás után - kívánja a savanyút. Ez egy ilyen alkalomra való saláta. A savassága nyugtatja a gyomrot, mégsem irritálóan savanyú, és éhség elűzésére is kiváló. De egy sült mellé is remek köret. Kiadós és gyorsan elkészíthető.recept köret saláta hidegkonyha savanyúság csalamádé almaparika kukorica hagyma

Másnapos saláta

Tovább


Dupla barack krémleves

Jövő héten megint visszatér a kánikula, amikor az embernek semmi kedve főzni, a meleg tűzhely gondolatát is utálja, csak valami hidegre vágyik. A nyár a hideg gyümölcslevesek időszaka. Ez a recept is percek alatt, főzés nélkül elkészíthető, és két féle barackkal játszunk benne, amelyek kellemes kontrasztban vannak egymással.

recept hideg leves főzés nélkül barack gyümölcs tejszín

Dupla barack krémleves

Tovább


Bundás cukkini sütőben

Egy egyszerűen elkészíthető, különleges köret, amely ráadásul még kalóriában sem dúskál. Melegen köret, hidegen vendégváró mártogatós. recept meleg étel hideg étel köret cukkini

Bundás cukkini sütőben

Tovább


Almacsatnis kacsa-pite

Egy sós-édes különlegesség, amely hidegen és melegen is megállja a helyét.

recept tészta elegétel hideg étel pite kacsa csatni alma

Almacsatnis kacsa-pite

Tovább


Savanyított retek

A hónapos retek az egyik legjobb dolog a tavaszban. Együk csak vajas kenyérrel, kerüljön szendvicsünkbe, aprítsuk salátába, vagy csak kapjunk fel egy darabot és harapjunk egy harsogót. Egyformán tökéletes megoldás. Az a recept a retek egy új oldalát mutatja meg. Savanyítva remek kiegészítő sült húsok mellé, de gyakorlatilag bármire ugyanúgy használhatod, mint nyersen. Néhány óra pihentetés után már fogyasztható is. A retek héja hamarosan elveszti a színét és a retek enyhén rózsaszín lesz.  5-6 nap alatt megpuhul. Hűtőben hosszabb ideig eláll, de általában erre nincs sok esélye. Gyorsabban fogy, mint ahogy készíteni lehet.

recept hidegétel savanyúság saláta retek savanyított

Savanyított retek
Hozzávalók:
0,5 kg hónapos retek
2 dl almaecet
3 dl víz
4 evőkanál méz
3 teáskanál só
1 teáskanál mustármag
2 db fokhagyma
15 szem feketebors
1 teáskanál koriandermag

Elkészítés:
A retket gondosan megmossuk, megtisztítjuk, és uborka-gyalun legyaluljuk. tömjük bele az üvegbe, szórjuk rá a fűszereket. 

A vízbe tegyük bele az ecetet, a mézet és a sót. Forraljuk fel, és töltsük fel az üveget. Zárjuk le. Miután lehűlt, már fogyasztható is, de dunsztba téve hosszú időre tartósíthatjuk.

recept hidegétel savanyúság saláta retek savanyított

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.