Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rakott csirkefalatok

Fűszeres csirkefalatok, baconba tekert kelbimbó, nyakon öntve sajtmártással, Kell ennél több?

recept melegétel főétel húsétel csirke mell bacon kelbimbo sajtszósz

Rakott csirkefalatok

 

Hozzávalók:
50 dkg filézett csirkemell
50 dkg kelbimbó
30 dkg szeletelt bacon
20 dkg füstölt sajt

40 dkg tejföl
5dkg vaj
tej
1 evőkanál liszt

bors
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük.
A kelbimbót megtisztítjuk. A kelbimbó kb felét szemenként egy szelet baconba tekerünk. Tepsibe egy sorba rakjuk, majd mellé rakunk egy sor csupasz kelbimbót, újabb sor szalonnába tekert kelbimbó következik, majd így tovább. A tetején egyenletesen elterítjük a húst.
180 fokos sütőben letakarva 30 perig sütjük. A tepsiról levesszük a fedést, és kb. 10-15 percet rásütünk, hogy a hús szép színt kapjon.

A vajon megpirítjuk a lisztet, beletörjük a fokhagymát. Folyamatosan hozzáadjuk a tejfölt, és csomómentesre elkeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy ne túl híg mártást kapjunk. Belereszeljük a sajtot, és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk.
Ezután ráöntjük a sajtártást, egyenletesen elterítjük, majd visszarakjuk a sütőbe. Amikor szép kérget kap a mártás. az étel elkészült. Rizzsel tálaljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept melegétel főétel húsétel csirke mell bacon kelbimbo sajtszósz

Tovább


Húsgombócok gombás sajtszószban

Mostanában kevesebb időm jut főzésre, és ezért előny élveznek a könnyen elkészíthető receptek. De ez nem lehet akadálya annak, hogy igazán ízletes fogás készüljön. Ez a recept sem bonyolult, egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Cserébe egy fantasztikus ízbombát kapunk.recept főétel melegétel húsétel húsgombóc sertés gomba sajt szósz vargánya csiperke

Húsgombócok gombás sajtszószban

Tovább


Tárkonyos- savanykás húsgombóc-leves

Továbbra is töretlen a rajongásom a húsgombócok iránt. Süljön sütőben vagy grillen, párolódjon egy finom szószban, vagy főjön a levesbe, nekem mindegy. Most levesbetét lesz egy pikáns savanykás levesben.recept főétel melegétel húsétel leves pikáns savanyú tárkony sertéshús

Tárkonyos- savanykás húsgombóc-leves

Tovább


Tolnai pecsenye

Egy látványos és igen finom fogás a Tolnai pecsenye, alapjaiban hasonlít a Brassóira, de annak egy felturbózott változata. Több féle alapanyagból készül, és némileg más az elkészítése is.recept főétel húsétel csirke csirkemell gomba császárhús zöldbab burgonya krumpli

Tolnai pecsenye

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell-filé
25 dkg gomba
1 kis doboz zöldbab-konzerv
10-15 dkg császárhús
80 dkg krumpli

bors
pirospaprika
kevés zsiradék

Elkészítés:
A krumplit felkockázzuk. A gombát felszeleteljük, a császárhúst vékony szeletei újjnyi csíkokra vágjuk. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával.
A császárhúst zsírjára sütjük, kiszedjük egy tálba. A forró serpenyőben, a visszamaradt zsiradékon a csirkemellet készre sütjük (ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot), és szintén kiszedjük egy tálba. A megmaradt fűszereses zsiradékon megpirítjuk a gombát. Közben a kockára vágott krumplit olajban megsütjük. Amikor a gomba megpirult, a serpenyőbe visszatesszük a császárhúst és a csirkemellet, hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldbabot. Felforrósítjuk. Hozzáadjuk a sült krumplit, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept főétel húsétel csirke csirkemell gomba császárhús zöldbab burgonya krumpli

Tovább


Fűszeres pulykamáj lecsó ágyon

Az egyik legszenzációsabb fogás a lecsó, sokféleképpen készíthető, és sokféle étel készül lecsósan. De ami a lecsós fogások előnye, az egyúttal a hátránya is: a lecsó erősen befolyásolja az étel izét, elnyomja az egyéb aromákat. Ha szeretnénk élvezni a két különböző íz kombinációját, akkor bizony külön kell elkészíteni. Ez is egy ilyen recept, egyaránt érvényesülnek a lecsóban a zöldség friss zamatai, és a máj pazar fűszeres íze.recept főétel melegétel húsétel máj pulyka lecsó

Fűszeres pulykamáj lecsó ágyon

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.