Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gombás vaddisznóragu

Nagyon szeretem a vadhúsokat, pompás ízük mellett egészségesebbek is, mint a tenyésztett állatok. Az utóbbi időben mintha nagyon leragadtunk volna a pörköltnél és a paprikásnál. Ez a recept kétféle szempontból sem hétköznapi. Hiányzik belőle a bors és pirospaprika, más fűszerekkel pótoljuk. Másrészt többféle gombával tesszük igazán gazdaggá az ízét. A hét elején bemutatott hagymás burgonyapárnácskát kínáltam hozzá köretnek.recept melegétel főétel húsétel vad ragu vaddisznó

Gombás vaddisznóragu

Tovább


Pikáns sajtos-csirke

Tejszín, fokhagyma, csirke, sajt, bor: mi más kell egy finom ebédhez. Szinte csak össze kell dobálni, és magától összeáll belőle egy olyan finom fogás, amelytől bárki megnyalja mind a tíz ujját. recept melegétel főétel húsétel csirke fokhagyma bor sajt

Pikáns sajtos csirke

Tovább


Mézes-mustáros oldalas

Amióta wellness-nácik átvették az uralmat a földön, nagyon visszaszorultak a zsírosabb húsok a gasztronómiában. Pedig ezek a húsok a legszaftosabbak, leglágyabbak, legízletesebbek. Nincs szebb látvány, mint amikor egy csontról lecuppan a tökéletesen átsült, porhanyós hús. A hús egészét átjárja a zsiradék, fenséges aromákban tobzódhatunk minden egyes harapás után. Ráadásul ha a hús néhány órát valamilyen finom pácban töltött sütés előtt, az maga a tökély. Egyszerűen fenséges.

A sertésoldalas az egyik legfinomabb falat. Most egy olyan páccal készítettem el, amelyhez minden szükséges összetevő állandóan megtalálható otthon, akármikor elkészíthető.

recept főétel melgétel húsétel sült oldalas fűszeres méz mustár paprika

Tovább


Piszkos csirke

Tart a karácsony előtti készülődés. Az ünnepi fogásokhoz megérkezett a csirke és tyúkhús, feldolgozva került a fagyasztóba. A karácsonyi ebédhez szép nagy szelet csirkemellekre lesz szükség, ezért megmaradt a csirkemell legfinomabb, belső része. Ezekből a csíkokból készült a tegnapi ebéd. A piszkos csirke onnan kapta a nevét, hogy az ételbe bekerülő gomba egészen apróra van vágva, ezért egyszerűen rátapad a húsra, mintha piszkos lenne. 
Különlegessége, hogy mivel a gomba külön lett pirítva, a gomba íz nem járja át teljesen az ételt, csak kiegészíti azt.
recept főétel melegétel húsétel csirke piszkos gomba

Piszkos csirke

 

Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
20 dkg füstölt hús
20 dkg gomba
két deci száraz fehér bor
1 nagy fej hagyma
2 nagyobb paprika

bors
liszt
paprika
zsiradék

Elkészítés:
A gombát késsel, vagy egy késes mixerrel egészen apróra vágjuk. Kevés olajon, nagy lángon kevergetés mellett megpirítjuk. A füstölt hús apróra vágtam, serpenyőben megsütöttem. Kiszedtem egy tálra.

A hússzeleteket megsózom, borsozom, paprikás lisztben megforgatom. Ha szüksége, kipótlom a zsiradékot, és a hússzeleteket hirtelen kisütöm benne. Kiszedem egy másik tálra. A visszamaradt zsiradékon a felkarikázott hagymát és paprikát kicsit megkapattam, felöntöttem a borral. Visszatettem a füstölt húst és a hússzeleteket, majd megpároltam. A végén belekevertem a gombát.

recept főétel melegétel húsétel csirke piszkos gomba

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Titkos fegyverszekrények
Macskaőrség:  Macskakoncert
Napi videó: Különleges emberek
Napi fotó:  Ausztrál aranyozott esküvői tank

recept főétel melegétel húsétel csirke piszkos gomba  

Tovább


Töltött csirkemell-zseb

Nem kell feltétlenül a csirkemellnek száraznak lennie.

A csirkemell a szárazabb húsok közé tartozik, ezt azonban remekül lehet ellensúlyozni az elkészítésénél. Az egyik kedvenc elkészítési módom kétszeresen is tesz ez ellen. A csirkemellbe vágott zsebbe rakott töltelék belülről párolja a húst, miközben a kívülről beborító baconszalonna szaftosabbá, és fantasztikus ízűvé varázsolja.

Töltött csirkemell-zseb

recept melegétel főétel húsétel csirke csirkemell zseb töltött sonka

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.