Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Baconba csomagolt töltött cukkini

Minden évben két cukkini palántát ültetünk a kertbe. Annyi terem rajta, hogy augusztustól nem győzzük enni, állandóan van 2-3 darab a kamrában. Egy is elég lenne, de nem kockáztatunk, mert ha az elpusztul, cukkini nélkül maradunk. Augusztusban és szeptemberben rendszeresen készül valamilyen cukkini fogás. Most egy igen finom receptet mutatok nektek, amelyben valójában nem is a cukkini dominál.

Baconba csomagolt töltött cukkinirecept főétel melegétel húsétel cukkini töltött bacon gombóc

Tovább


Gombás-paprikás tokány

Neve ellenére teljesen más, mint egy bakonyi tokány.

Ha azt halljuk egy ételnél, hogy gombás és paprikás, azonnal a bakonyi módra asszociálunk. Ha csak azt halljuk, hogy paprika van benne, vagy pörköltre, vagy lecsóra gondolunk. Pedig ha ezeket a zöldségeket nem pároljuk, hanem pirítjuk, teljesen más íz világú étel születik. Ez a tokány tökéletes példa erre.recept főétel melegétel húsétel tokány gomba kápia paprika sertés

Gombás-parikás tokány

Tovább


Baconba csomagolt húsgombóc

Ha már unod a hagyományos fasírtot, esetleg csak szeretnél valami újat kipróbálni, akkor ez a recept neked való.recept főétel húsétel melegétel fasírt húsgombóc bacon

Tovább


Hutai finomfalatok

Zemplén vidéki recept, amelyhez nekem egy Eger környéki vendéglőben volt szerencsém. Igazi ízbomba, vadhúsból a legfinomabb, de ha nincs, marhából is kiváló. Szerencsére a szakács örömmel megosztotta a receptet.

Hutai finomfalatokrecept főétel melegétel húsétel tájétel vad tokány

Tovább


Magyaros májjal töltött karaj

A karajt, mint szárazabb húst előszeretettel töltöm meg valamilyen fűszeres, szaftosabb keverékkel. Így nem csak könnyebb és kellemesebb enni, de a belülről átitatódó fűszerek miatt sokkal gazdagabb íze lesz. Ez az egyik kedvenc családi receptünk, valamikor réges-régen egy szakadt szakácskönyvből lett kimásolva.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.