Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Borsós-gombás pulykagombóc-leves

Lelkes húsevőként szívesebben eszem olyan zöldséglevest, amibe levesbetétként valami húsféle kerül. Rajongok a mindenféle gombócokért, finomabb, mintha egyszerűen főtt húst találnék a levesben. Manapság a leggyakoribb a májgombóc, pedig legalább annyira finom lehet egy húsgombóc is. Válasszunk egy kicsivel egzotikusabb alapanyagot, én most pulykacombot választottam. recept főétel melegétel leves gomba borsó gombóc húsgombóc pulyka

Borsós-gombás pulykagombóc-leves

Tovább


Mázas baconos húsgolyó

Szeretem a fasírtok és húsgolyók minden formáját a svédtől kezdve a görögön át, egészen a klasszikus magyarig. Ez a recept most kicsit izgalmasabb, távolabb megyünk érte, az amerikai Tex-Mex konyha jegyeit viseli. Csípősebb is, mint amit megszoktunk. De a lényeg az, hogy az íze fergeteges.

Mázas baconos húsgolyórecept főétel melegétel húsétel húsgombóc fasírt bacon BBQ csili

Tovább


Cheddar gombóc

Rajongok az olyan levesbetétekért, ami nem egyszerűen tészta, hanem valamilyen plusz ízzel gazdagítja a levest. Különösen a krémlevesekben tud érvényesülni igazán. Ez a cheddar sajtos gombóc pillanatok alatt elkészíthető, és tökéletesen alkalmas arra, hogy a megmaradt, megszáradt, de pont ezért igazán aromás sajtot felhasználjuk.

Recept levesbetét melegétel gombóc sajt cheddar

Cheddar gombóc

Tovább


Baconba csomagolt töltött cukkini

Minden évben két cukkini palántát ültetünk a kertbe. Annyi terem rajta, hogy augusztustól nem győzzük enni, állandóan van 2-3 darab a kamrában. Egy is elég lenne, de nem kockáztatunk, mert ha az elpusztul, cukkini nélkül maradunk. Augusztusban és szeptemberben rendszeresen készül valamilyen cukkini fogás. Most egy igen finom receptet mutatok nektek, amelyben valójában nem is a cukkini dominál.

Baconba csomagolt töltött cukkinirecept főétel melegétel húsétel cukkini töltött bacon gombóc

Tovább


Nyári húsgombóc leves

Ez az egyik kedvenc nyári levesem. Ilyenkor belekerül minden zöldség, amit frissen a piacon be lehet szerezni. Selymes, friss, ízgazdag, amit megkoronáznak a húsgombócok. Nálunk általában a párom csinálja. Azt mondta, örömmel vette, hogy én leszek a gyermeke apja, rám bízná az atomkódot és a világbékét, de a gombócok esetében megbízhatatlan vagyok. Így is a harmadik ellopása után már komoly balhé van. De hogy hogy veszi észre, nem tudok rájönni.

recept főétel melegétel leves zöldség gombóc

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.