Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mézes-almás pite

Ez egy amerikai stílusú recept, amely egyszerű és viszonylag gyorsan elkészíthető. A cukor helyettesítése miatt nem csak egészségesebb, de egy kis pikáns mézes aromát is kap.

recept sütemény pite amerikai puding almás alma méz fahéj

Mézes-almás pite

Tovább


Fahéjas csiga

Egy isteni recept, amelyből nem a megszokott vékony ropogós, kissé száraz csiga lesz, hanem egy vastag foszlós, hihetetlenül puha finomság.recept tészta csiga fahéjas

Fahéjas csiga:

Tovább


Almás kelt palacsinta

Mi magyarok ragaszkodunk a megszokott lapos kis palacsintánkhoz, bár az utóbbi években népszerű lett az amerikai változat is. Ez a recept egy újabb változat, vastag, ruganyos pihekönnyű palacsinta.recept főétel tészta palacsinta almás kelt fahéj

Almás kelt palacsinta

Tovább


Vaníliafagylalt fahéjas almával

Egy fagylaltkehelyben nem feltétlenül a fagylalt adja az ízt. Legyen csupán a hordozóanyag, az alap, amire építkezünk.  Gyakorlatilag minden fagylalt alapja a vaníliafagylalt, amibe különböző ízesítőanyagok kerülnek. De nem kell feltétlenül beleverni, adhatjuk mellé is. Két különböző édesség így alkot egy tökéletes egységet. Most mintha almás pitével ennénk a fagylaltot.recept édesség fagylalt alma fahéj

Vaníliafagylalt fahéjas almával

 


Hozzávalók:
vaníliafagylalt
savanykás alma
cukor vagy méz
fahéj

Elkészítés:
Az almát megmossuk és vagy lereszeljük, vagy késes mixerrel pépesítjük. A hámozás ízlés kérdése, van, akit zavarnak benne az apró héjdarabok, én kifejezetten szeretem, ráadásul egészséges is. Kevés cukrot, és ízlés szerint fahéjat adunk hozzá. Szintén egyéni ízlés kérdése, hogy az almát megpároljuk, vagy csak így nyersen szolgáljuk fel. Mindkét megoldás tökéletes. Nincsenek pontos arányok, mindenki saját ízlése szerint állítsa össze. Én az 1:1 arányt javaslom: 1 gombóc fagylalt, 1 gombóc alma. Fahéjszórással és keksszel tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Játszóterek, amire nincs épeszű magyarázat
Macskaőrség:  Mint az emberek
Napi videó:  Kis elefánt nagy bajban  
Napi fotó: 
Spontán befutó

recept édesség fagylalt alma fahéj

Tovább


Joghurtos birsalmaszósz

 Sült csirke készült tegnap, és gondoltam csinálok hozzá egy finom mártást. Valami édesre vágytam, így jött az ötlet.

Joghurtos birsalmaszósz

Hozzávalók:

3db szép nagy birsalma
1 doboz joghurt
méz
fahéj

Meghámozom, kimagozom, és felkockázom a birsalmát, majd kevés vízbe felteszem főni. Amikor megpuhul, a vizet leöntöm róla, és merülő mixerrel krémesítem. Elkeverem benne a joghurtot. Ízlés szerinti mennyiségű mézzel édesítem, ki édesebben, ki fanyarabban szereti. Fahéjjal fűszerezem.

 Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Trambulin-híd a folyó felett

Napi videó:   Lehet ezt igazán nagyban is csinálni - Freerunner machine

Napi fotó:  Van, aki jó helyre parkolt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.