Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Medvehagyma tárolása

Sajnos a medvehagyma-szezon túlságosan rövid. A tavasz elején felbukkan és 4-6 hét után már nem lehet kapni. Akik tudják, hol kell az erdőben keresni, azok még kitolhatják a búcsú idejét. Épp ezért érdemes időben gondoskodni a tárolásáról.

A medvehagymát érdemes minél frissebben felhasználni, de egy zárt nejlonzacskóban vagy dobozban jó esetben egy hétig is eláll. Ennél hosszabb idejű tároláshoz azonban már tartótani kell. Erre két nagyon egyszerű módszert tudok ajánlani. Azonban bárhogy is tartósítjuk, Először mindenképpen ki kell válogatni, a sérült vagy rossz részeket eltávolítani, alaposan megmosni és megszárítani.

Tovább


Húsvéti aranytömb

Meglepődtem, mert azt hittem, mindenki így csinálja. De nagyon sokan nem ismerik ezt az egyszerű trükköt.

Van a húsvéti ünnepeknek egy kellemes mellékterméke, amit nem becsülünk meg eléggé.

Mindenki tudja, hogy egy jó bableves, lencsefőzelék, vagy az ehhez hasonló fogások akkor a legjobbak, ha füstölt hús is van bennük. De nem kell feltétlenül a füstölt hús ahhoz, hogy ezt az ízt elérjük. A húsvéti dorbézolás után sok helyen a sonka főzőlevéből készítik el ezeket a fogásokat, és húsmentesen érhetjük el ugyanezt az eredményt.

De általában sokkal több főzőlé van, mint amennyit fel tudunk használni, a húsleveshez hasonlóan viszont gyorsan megromlik a lé.A többi megy a lefolyóba, ami nagy pazarlás.

De van egy megoldás, amivel megmenthetjük, és akár hónapokkal később is használhatjuk: ezt hívom húsvéti aranytéglának.

Tovább


Padlizsánt a fagyasztóba

Imádom a padlizsánkrémet, vagy ahogy sokan ismerik vinettát. De a remek krémet nem csak szezonban ehetjük, mert a padlizsánt egy egyszerű módszerrel tárolhatjuk.

Kezdjük el hagyományosan a padlizsánkrémet készíteni.  Mossuk meg a padlizsánokat, béleljünk ki alufóliával egy tepsit, és egymás mellé helyezzük bele a gyümölcsöket,és szurkáljuk meg azokat, különben bombasztikus élményben lesz részünk.

Padlizsánok sütésre várva

180 fokos sütőben kb. egy órán át sütjük. Ne felejtsük el negyedóránként egy negyeddel elforgatni. Ha megsült szedjük ki egy tálba, és várjuk meg, amíg kihűl.

A megsült padlizsánok

Kihűlés után egyszerűen húzzuk le a héját és a csutkáját. Pépesítsük, és töltsük műanyag dobozokba. A dobozokat egyszerűen rakjuk a fagyasztóba. Hosszú ideig gond nélkül tárolható. Felolvasztás után némi vizet enged, ezt nyugodtan keverjük vissza bele. Innentől ugyanúgy folytathatjuk a receptet.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Öngyógyulás és placebo

Napi videó:   Lufi a sütiben átverés

Napi fotó:  A halál almacsutkája

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.