Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Káposztás-sertéshúsos pite

Mi magyarok a pitére elsősorban édességként gondolunk, pedig elképesztően finom sós változatai is vannak. Tulajdonképpen bármit belel lehet tölteni, amit egy kis kenyérrel is meg lehet enni. Ebben a pitében finom sült hús - és hogy pikáns és különleges legyen - dinsztelt savanyú káposzta került.

recept főétel húsétel tészta sós pite sertés disznó savanyú káposzta dinsztelt

Káposztás-sertéshúsos pite

Tovább


Csípős dinsztelt savanyított káposzta

Egy újabb recept, amit a véletlen szült. Savanyú káposztát akartam venni az üzletben. Megnéztem a polcot, ott álltak műanyag vödrökben. Felkaptam az egyiket és beraktam a kocsiba.

Csak itthon vettem észre hogy nem savanyú káposzta volt, hanem csípős savanyú káposztata-saláta. Valószínűleg egy "kedves vásárló" menet közben meggondolta magát, és kirakta a kocsijából, de nem a helyére vissza.

Hirtelen nem tudtam mit kezdjek vele. Eredeti tervem szerint dinsztelt savanyú káposztát terveztem. Megkóstoltam a salátát. Savanyított káposztából készült. kellemesen csípős és édes. Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttem, ha így alakult, ezt dinsztelem meg. Nem bántam meg a döntésemet, a végeredmény isteni lett: Egy édes-savanykás-csípős ízdömping.

recept főétel köret melegétel káposzta dinsztelt savanyú csípős

Csípős dinsztelt savanyított káposzta

Tovább


Sütőtökös dinsztelt savanyúkáposzta

Szeretem egy ételben, ha egyszerre édes és savanyú. Az ellentétes alapízek fantasztikusan fel tudnak dobni egy fogást. Többek között ezért rajongók a dinsztelt káposztáért. Hagyományosan édes káposztából készül, és ecettel van savanyítva. Itt az édes íz az erősebb, és a savanyú íz a kísérő. De sokkal vagányabb és izgalmasabb, ha savanyú káposztát dinsztelünk. Itt a savanyú íz dominál, és a húsos szalonnával egy kis füstölt ízt is csempészünk bele. Izgalmas és nagyon finom köret születik.recept főétel melegétel köret dinsztelt savanyú káposzta sütőtök szalonna

Sütőtökös dinsztelt savanyúkáposzta

Tovább


Dinsztelt almás-savanyúkáposzta

Érdekes, de még mindig a legtöbb ember számára a dinsztelt káposzta egyértelműen édeskáposztát jelent, és természetesen lilát. De próbáld ki egyszer a savanyú káposztát dinsztelni. Bármilyen sült mellé isteni köret, egyszerre édes és savanykás, igazi ízbomba.

Dinsztelt almás-savanyúkáposzta

Hozzávalók:

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.