Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Serpenyő-fűszeres parázsburgonya

Most nagy divat a különböző készülő, fűszeres steak burgonya. Nekem nagy kedvencem az egészen apró újburgonya, amely egy mosás és pici dörzsölés után már mehet is az edénybe. Ezt a két dolgot kombináltam össze most, és a végeredmény mennyei lett. Kívül fűszeres sült héj, belül a puhára párolódott friss burgonya. Annyira finom, hogy hús nem is kell mellé, csak egy kis friss uborkasaláta vagy kovászos uborka.recept főtel köret melegétel újburgonya steak burgonya serpenyős

Serpenyő-fűszeres parázsburgonya

Tovább


Pogácsa helyett malacka

Egy nagyon finom és egyszerűen elkészíthető sós sütemény. Egy kis kézügyességet igényel, de a gyerekek rajongani fognak érte. Húsvétra jó móka.

malacka pogácsa túró burgonya krumpli

Malacka

Tovább


Mézes-csilis édesburgonya

Egy isteni köret amely egyszerre édes és csípős, pikáns finomság sült húsok mellé. De önállóan is finom.

recept melegétel főétel köret édesburgonya csili chili méz

Mézes-csilis édesburgonya

Tovább


Héjában sült burgonya gazdagon

Hajdanában a szegények eledele volt a héjában sült krumpli, ma a reformkonyha egyik kedvence. Lehet egyszerűen csak önmagában ennyi, kevés sóval és vajjal (esetleg pecsenyezsírral) fenséges. Tökéletes köret sültek mellé, kerti sütögetés esetén szinte elengedhetetlen.

De ezt az egyszerű ételt is el lehet túlozni, pont annyira, hogy a tökéletességig fokozzuk. recept köret egytáétel sült melegétel burgonya krumpli héjában sült bacon tejföl hagyma sajt

Héjában sült burgonya gazdagon

Tovább


Tolnai pecsenye

Egy látványos és igen finom fogás a Tolnai pecsenye, alapjaiban hasonlít a Brassóira, de annak egy felturbózott változata. Több féle alapanyagból készül, és némileg más az elkészítése is.recept főétel húsétel csirke csirkemell gomba császárhús zöldbab burgonya krumpli

Tolnai pecsenye

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell-filé
25 dkg gomba
1 kis doboz zöldbab-konzerv
10-15 dkg császárhús
80 dkg krumpli

bors
pirospaprika
kevés zsiradék

Elkészítés:
A krumplit felkockázzuk. A gombát felszeleteljük, a császárhúst vékony szeletei újjnyi csíkokra vágjuk. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával.
A császárhúst zsírjára sütjük, kiszedjük egy tálba. A forró serpenyőben, a visszamaradt zsiradékon a csirkemellet készre sütjük (ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot), és szintén kiszedjük egy tálba. A megmaradt fűszereses zsiradékon megpirítjuk a gombát. Közben a kockára vágott krumplit olajban megsütjük. Amikor a gomba megpirult, a serpenyőbe visszatesszük a császárhúst és a csirkemellet, hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldbabot. Felforrósítjuk. Hozzáadjuk a sült krumplit, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept főétel húsétel csirke csirkemell gomba császárhús zöldbab burgonya krumpli

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.