Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mecseki marharagu

Szeretem az olyan húsételeket, ahol a hús maga szinte másodlagos szerepet játszik, az étel igazi karakterét a hozzáadott ragu adja meg. Ez az egyik nagy kedvencem, sűrű, szaftos, a sonka és szalonna markáns aromáját, az uborka savanykás aromáját a tejfölös mártás lágy bevonata teszi teljessé.

recept  melegétel főétel ragu húsétel marha szalonna sonka csemege uborka

Mecseki marharagu
Hozzávalók:
1 kg szép marhahús
20 dkg füstölt szalonna
25 dkg gomba
25 dkg füstölt sonka
20 dkg csemegeuborka
2 fej vöröshagyma
8 evőkanál liszt
8 dl tejföl

bors
2 evőkanál pirospaprika
húsleves vagy csont-alaplé

Elkészítés:
A húst megtisztítom. felszeletelem, megklopfolom és megsózom. A szalonnát felkockázom, a gombát megtisztítom és felszeletelem, a sonkát és az uborkát felcsíkozom.
A szalonnát zsírjára sütöm, a zsír gy részét a sült szalonnával kiveszem, és félreteszem. A maradék zsíron lesütöm a hússzeleteket, majd felöntöm a húslevessel, amiben finom puhára párolom.

A maradék zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztom. hozzáadom a szeletelt gombát.  Miután elfőtte a levét, hozzáadom a sonkát és az uborkát. Ízlés szerint megsózom, megborsozom, pár percig pirítom. Megszórom a paprikával, majd a liszttel besűrítem. Felengedjük a hús visszamaradt levével és felöntjük húslevessel. Hozzáadjuk a tejfölt, beletesszük a hússzeleteket és a tepertőt, jól felforraljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 


Tovább


Pikáns cukkini krémleves húsos tortellinivel

Ősz, itt vannak a tökfélék, egyik kedvencem a cukkini. Remek alapja egy krémlevesnek, amelynek most egy pikánsabb fehérboros változatát mutatom meg, amelybe levesbetétként húsos tortellinit rakok.recept főételű melegétel leves krémleves cukkini pikáns bor tortellini

Pikáns cukkini krémleves húsos tortellinivel

Tovább


Ne harapj bele!

Ezek az ételek nem ehetők. Mind fából készült. A japán Seiji Kawasaki munkái.dizájn szobor étel fa japán

Tovább


Miniszobrok csoki-csomagolásból

A kínai művész, Ciro Wai lenyűgöző miniatűr szobrokat hoz létre a Ferrero Rocher golyók aranyfólia csomagolásából., Így nemcsak a szemetet ártalmatlanítja, hanem elismerésre méltó különlegességet hoz létre.csoki papir szobor dizájn

Tovább


Csomagolásból művészet

A japán művész, Haruki a közelmúltban komoly internetes hírnevet szerzett magának, mikor műveit a közösségi médiában közzétette. Sikerének titka, hogy a szemétből teremtett értéket: a használt japán snackdobozokból készített szobrokat. Műveit az origami, a papírhajtogatás művészete után kirigaminak nevezte el. dizájn csomagolás szobor műalkotás

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.