Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így készül az almahattyú

Ünnepi asztalok díszítésére alkalmas egyszerű ötlet. Így készítheted el te is.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszokétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Legszomorúbb akkor és most fotók

Napi videó:   Új kosárlabda világrekord

Napi fotó:  A kutya repülni akar

Macskaőrség:   A gazdám egy idióta 3.

 

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Túrógombóc Almapürével

Érdemes a klasszikus recepteket újragondolni, első hallásra meglepő fogásokat összekombinálni. Meglepően finom új ízeket kaphatunk. Párom hétvégi kísérletezése elképesztően jól sikerült.

 

Túrógombóc Almapürével

Hozzávalók:
50 dkg túró
5 evőkanál búzadara
3-4 ek. liszt
2 egész tojás
egy citrom héja
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
Az összetevőket összegyúrjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forró sós vízben megfőzzük.

Almapüré
2 kg alma
fél citrom leve és egyben a héja
vaníliás cukor
cukor izlés szerint
egy rúd fahéj
2 evőkanál vaníliás pudingpor

Elkészítés:
Az almát megpucoljuk és kockára vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. Kevés vízzel feltesszük főni, beletesszük az egész fahéjat és a kicsavart fél citrom héját, a vaníliáscukrot, és kevés cukrot is. Amikor megfőtt, kivesszük a darabos fűszereket és botmixerrel pürésítjük a főtt almát. Kevés vízzel és cukorral csomómentesre keverjük a pudingot és a fövő pürébe keverjük. Újraforrás után levesszük a tűzről. Cukorral úgy ízesítjük, hogy kissé pikáns, savanykás íze megmaradjon.

Tálalás:
A gombócokat nyakon öntjük az almapürével, néhány szeletke almával színesítjük.
Aki ragaszkodik a pirított prézlihez, nyugodtan beleforgathatja a gombócokat, úgy is finom.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Medve és az autó

Napi videó:   Alaszka

Napi fotó:  Nehéz a természetfilmes élete

Macskaőrség:   Amikor a macska a bűnös

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Különleges almás pite

Ezt a különleges receptet édesanyámtól tanultam. nem ismerem az eredetét, de népmesei fordulattal az anyja egy almás pite, apja egy zserbó lehetett.

Tovább


Forró fűszeres almalé

A hirtelen leszakadt hó miatt este ki kellett mennem havat takarítani. Nem volt túl sok, de az erős hideg szél átfagyasztott. Megkívántam valami forró italt, de mivel még este vezetnem kellett, forralt borról szó sem lehetett. Körbenéztem a kamrában és megtaláltam egy százszázalékos almalét. Eszembe jutott egyik kedvenc téli forró italom: nincs benne alkohol, ezért gyerekek, állapotos hölgyek, és sofőrök is bátran ihatják, nem kell kimaradniuk az össznépi forraltborozásból. És lehetőséget ad kísérletezni az ízekkel.

Forró almaital

Tovább


Dinsztelt almás-savanyúkáposzta

Érdekes, de még mindig a legtöbb ember számára a dinsztelt káposzta egyértelműen édeskáposztát jelent, és természetesen lilát. De próbáld ki egyszer a savanyú káposztát dinsztelni. Bármilyen sült mellé isteni köret, egyszerre édes és savanykás, igazi ízbomba.

Dinsztelt almás-savanyúkáposzta

Hozzávalók:

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.