Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Michelangelo bevásárlólistája

Michelangelo Buonarroti, a szobrász és festő túl elfoglalt volt ahhoz, hogy elmenjen élelmet vásárolni. Ezért egy analfabéta szolgáját küldte el bevásárolni egy listával. Fel is skiccelte az ételeket, hogy a szolga ne tévesszen: pl. bor, hering, édeskömény, szardella.  Az egyik  fennmaradt bevásárlólista 1518-ból.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Téli járgányok

Napi videó:   Két vonat ütközőpályán

Napi fotó:  Ha a gyerek összefirkálja a falat

Macskaőrség:   Macskák és férfiak

(via itt)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Vastag gulyás

A vastag gulyás több mint leves: sűrű, tömör, inkább egytálétel. Nagy darab, csontos hús fő benne, emiatt a hús a  a húslevesben főtt húsra emlékeztet. Ráadásul a csonttól sokkal gazdagabb lesz az aromája.

Az ötletet a mélyhűtő mélyéről előkotort csontos borjú adta.. Jó fűszeresen képzeltem el:

3 fej hagymát apróra vágtam, zsiradékon megdinszteltem, megszórtam pirospaprikával, kis vízzel felengedtem. Borsoztam, sóztam, őrölt kömény, őrölt babérlevél és majoránna, kis mustár, zúzott fokhagyma, ha van paprika, paradicsom, most gulyáskrémmel csináltam. A fűszerek után beleraktam a csontos húst egyben, majd annyi vizet töltöttem rá, amennyi éppen ellepi. Reszeltem bele répát, fehérrépát, zellert a nagy lyukú reszelőn. Egészen puhára főztem, (a csontról leugrott a hús), majd a végén sok krumplit tettem bele, és újraforrás után kézi tarhonyát is. A csontos húst kivettem, a húst leszedtem a csontról, feldaraboltam, és visszaraktam a gulyásba. A gulyás sűrű egytálétel lett, nagyon kevés lével. Erős paprikával és frissen sült kenyérrel kínáltam.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Legnézettebb képek I.

Napi videó:   Róka fogta harcsa

Napi fotó:  Szmog Shanghaiban

Macskaőrség:   Macskák és kutyák a hóban

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Legnagyobb szívás esküvőn

Tovább


Vasaló-barbeque

Különleges performansszal várta Thomas Mailaender a "La cuisine" nevű művészeti és dizájn központban megrendezett kiállítás megnyítóján a vendégeket. Az apró hús-nyársakat felfordított vasalók lapját sütötte meg.

Tovább


Csokis szilvás gombóc

Itt az ősz, és itt a szilva. Természetesen ilyenkor jön az elmaradhatatlan szilvás gombóc. Tényleg a világ egyik legjobb kajája, nem véletlenül énekelték meg.

De időnként az eredeti receptet fel szoktam turbózni úgy, ahogy a gyerekek szeretik. Nem sokban különbözik a hagyományos szilvás gombóctól, csak egy feljavított változat.

Nincs másra szükség, mint egy adag csokipasztillára:

Készítsük el a hagyományos szilvásgombócot, és a mag helyére tegyünk néhány pasztillát.

 

Az eredmény magáért beszél.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Meg lehet ezt jól is csinálni

Napi videó:   Bryce-kanyon

Napi fotó:  Sziklakert

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.