Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fokhagymás, tejszínes csirke

Számomra az egyik legkedvesebb párosítás a csirke és a tejszín. Csodálatos alapja bármilyen hozzáadott íz kompozíciónak. De a legegyszerűbb alapváltozat számomra az egyik legkedvesebb. Gyorsan elkészíthető, olcsó, és nagyon finom. Én így csinálom:

Fokhagymás, tejszínes csirke

Tovább


Fotó-szakács: Virsli-kalász

Leveles tésztából és virsliből könnyen lehet vendégváró falatokat csinálni. De ha hajlandóak vagyunk öt pernyi plusz munkára, akkor egy látványos tésztával nyűgözhetjük le családunkat, vagy vendégeinket.

 

 Virsli-kalász

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
virsli

Elkészítés:

A leveles tészták kinyújtjuk. Akkora kockákat vágunk, amely olyan hosszú mint a virsli, és 2-3 centivel szélesebb mint a virsli kerülete.

A virslire ráhajtjuk a tésztát, és lenyomkodjuk a széleit úgy, hogy kapjunk egy kb. két centiméteres tésztafület.

Vágjuk be körülbelül egy centiméterenként úgy, hogy a tésztafül felét ne vágjuk át.

Emeljük át a sütőlemezre vagy tepsibe.  Most jön a trükk: megfogjuk az első karikát, és fordítsuk el kilencven fokkal. Fektessük át a fül túloldalára. A következőt a fül innenső oldalára. Folytassuk ugyanígy addig, amíg a végére nem érünk.

Igazgassuk el, hogy szép kalászforma legyen. közepén a tésztát kocsit nyomjuk össze.

 

Kenjük meg tojással, és előmelegített sütőben süssük 15 percig.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a a több mint huszonkétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Veszélyesen élni

Napi videó:   A kos úgy, mint egy ember

Napi fotó:  Kidőlt a fa

Macskaőrség:   Takaró


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kakukkfüves körte

Egy jó ideje nem népszerű, vagy talán nem divat a sült húsokhoz gyümölcsöt kínálni. Na, nem a kompót címén odavetett alma- vagy vegyes befőtt, hanem az az igazi, fűszeres gyümölcs, amit frissen főztek az ebédhez. Pedig a sült húsokhoz ideális kísérő. Ennek egy ízekben gazdagabb változatát szeretem, amikor fűszeres vörösborba kerül a gyümölcs. Egy ropogós kacsasülttel maga a mennyország.

Kakukkfüves körte

Hozzávalók:
8 db körte
4dl vörös bor
2-3 ek. cukor
1 rúd fahéj
1 teáskanál kakukkfű
2 teáskanál keményítő

Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Az így előkészített körtéket lábosba tesszük, felöntjük a 4 dl vörösborral, ha nem lepi el a körtét, akkor vízzel pótoljuk. Felforraljuk, ízesítjük a cukorral, a fahéjjal, és a kakukkfűvel. Tíz percig főzzük, vagy amíg megpuhul. Egy deci hideg vízben elkeverjük a  keményítőt, és ráöntjük a körtére, és újra felforraljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a a több mint huszonkétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Így nézne ki ma

Napi videó:   Kamerával az oroszlánok között

Napi fotó:  Túl sok rajzfilmet nézett

Macskaőrség:   Most szórakoztok velem?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Francia hagymakrémleves

Az egyik tipikusan olyan leves, amire a legtöbb embere először fintorog, de ha megkóstolja, akkor egy életre megkedveli. Egyszerű, könnyen és olcsón elkészíthető. Hideg napokon igazi melengető fogás. Én így készítem.

Francia hagymakrémleves

Hozzávalók:

4-5 fej hagyma apróra vágva
vaj
1 liter húsleves
liszt
2-3 dl tejszín

Tálaláshoz:
Reszelt sajt
Pirítós
Dió

Elkészítés:
Vajon megpároljuk a kockára vágott hagymát, majd megszórjuk liszttel és elkeverjük. 1liter húslevessel felöntjük, (ha nincs, helyettesíthető 1liter vízzel és beleteszünk 2 leveskockát). Felforraljuk, majd kb. 10 percig főzzük.

Botmixerrel pépesítjük. Felöntjük a tejszínnel és felforraljuk. Tálaláskor sajtot reszelünk a tálba, rászedjük a levest, megszórjuk pirított dióval és pirítóst kínálunk hozzá. De ezzel még jobb: Piritós 2.0

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszokétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Százak búcsúztatták az elfelejtett, magányos háborús veteránt

Napi videó:   Ennél nagyobb fekvőtámasz nem lehetséges

Napi fotó:  Speciális mentőjármű

Macskaőrség:   A legerősebb macska

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Pizzaszósz

Sokan követik el azt az alapvető hibát, hogy egyszerűen csak kechupot tesznek a pizza tésztájára. Ha nincs más, ez a megoldás is megteszi, de mennyivel jobb egy fűszeres pizzaszósz. Az egyik kedvenc receptem.

Pizzaszósz

Hozzávalók:
1,5kg paradicsom
2 fej hagyma
kis fej fokhagyma
0,5 dl olivaolaj
1 teáskanál oregano
1 teáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál őrölt babérlevél
2 evőkanál cukor
kevés só

Elkészítés:
Az olivaolajon megfuttatom a fokhagymát, az apróra vágott hagymát megdinsztelem.. Rádobom a megmosott, feldarabolt paradicsomot, (nem kell megpucolni), alaposan elkeverem, majd merülő-mixerrel pépesítem. Hozzáadom a fűszereket, a cukrot, megsózom, és kis lángon besűrűsödésig főzöm.

Azonnal fogyasztható, de rakhatjuk tiszta, forró vízzel kiöblített üvegekbe, gondosan zárjuk  le, és tegyük száraz dunsztba. Így akár hosszabb ideig eláll.

  Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszokétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Ágyból nézni az elefánitatót

Napi videó:   Pillanatok, amikor még hinni tudok a sportban

Napi fotó:  Trükkös fonás

Macskaőrség:   Macskaóvoda

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.