Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Juhtúrós spenótos burgonya

Eredetileg egy ízgazdag szuper köretet akartam készíteni, de annyira zseniális lett, hogy szinte csak ezt ettük, így lett belőle egytálétel.

recept főétel köret egytálétel melegétel burgonya speót juhtúró

Juhtúrós spenótos burgonya

Tovább


Desszert sütés nélkül

Amikor nincs kedved sütögetni, de azért egy kis édesség nagyon jól jönne. Ez a recept könnyen elkészíthető, minden hozzávaló lehet bármikor otthon, és ami a legfontosabb, nem kell sütni. A fantasztikus íz már csak a ráadás. recept édesség sütés nélkül keksz lekvár mogyoró csokoládé

Nyári desszert sütés nélkül

Tovább


 Sütlaç

Nagyon sok embernek az a problémája, hogy a török édességek rettentően édesek. Valóban, a baklava, a künefe, vagy akár a locum nagyon-nagyon édes. De a kínálatban üdítő kivétel a Sütlaç (ejtsd: szütlács), a gőzben sült vaníliás rizspuding. Az egyik legegyszerűbb török édesség, finom íze mellett ennek is köszönheti népszerűségét, nem hiányozik az éttermek kínálatából sem. Elkészíteni nagyon könnyű.recept édesség török Sütlaç sütlac rizs puding sült

Sütlaç

Tovább


Amerikai almatorta

Sok alma, pikáns méz, ropogós dió. Ennyi kell egy tökéletes süteményhez.

recept sütemény tészta alma dió

Amerikai almatorta

Tovább


Részeges epertorta

Vannak olyan sütemények, amelyek némi alkohollal készülnek, némelyikbe több is kerül. Ez az ötlet teljesen hirtelen jutott az eszembe, amikor rápillantottam a készülő tortára. A tálszerű mélyedés, és a piskóta apró lyukacskáiról a szivacs jutott az eszembe. Vajon mit lehetne beletölteni és vele felitatni?
Rögtön adta magát az alkohol. Az alkohol átitatja a piskótát, megnedvesíti, és egy plusz élményt ad a süteményhez.
Minden sütemény jó barátja a rum, de szóba jöhet sokféle párlat vagy pálinka. De mindenki figyelmébe ajánlom a hazánkban mélyen lenézett tojáslikőrt is, hiszen ez valójában egy magas alkoholtartalmú vaníliakrém. A torta alá tökéletes.

Természetesen más gyümölccsel is elkészíthető. recept tészta édesség torta gyümölcs eper alkohol

Részeges epertorta

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.