Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Baconos-camembertes gnocchi

Egy ételben három ország.

Hamarosan véget ér a kánikula a hétvégén már hűvösebb lesz, tervezhetünk nehezebb étellel is. Mint minden tészta a különböző nudlik és a gnocchi is nagy kedvencem. Egy kitűnő hordozófelület, amelyhez a jól összeválogatott kiegészítők tesznek tökéletes fogássá. Ez egy olyan válogatás, ahol három ország alapanyagai keverednek elképesztő ízorgiává.recept főétel melegétel tészta gnocci bacon camembert

Baconos-camembertes gnocchi

Hozzávalók:
50 dkg gnocchi
15 dkg kockázott bacon
pár szelet bacon
20 dkg érett camembert
besamel-mártás
bors

Elkészítés:
A sajtot apró kockákra vágjuk. A gnocchit hagyományos módon megfőzzük. Adjunk hozzá annyi besamel-mártást, hogy vastagon maccsos legyen. Szórjuk rá a szalonnát, borsozzuk meg, adjuk hozzá a camembert is, majd óvatosan forgassuk össze. Öntsük tűzálló tálba, fedjük le bacon szeletekkel, majd 180 fokos süssük addig, míg a szalonna szép ropogós lesz.

recept főétel melegétel tészta gnocci bacon camembert

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Férfi vagy női
Macskaőrség:  A dzsungel digitális állatai  
Napi videó:  
Airbus drón  
Napi fotó:
Extázis

recept főétel melegétel tészta gnocci bacon camembert

Tovább


 Gnocci Camembert-szószban

Az olasz és francia konyha isteni keresztezése. Egyszerű és gyors recept. A tökéletes fúziós-konyha.

Gnocci Camembert-szószbanrecept főétel melegétel tészta gnocci Camembert

Tovább


Gasztro-ajándék: ínyenc Camembert

Ha valamilyen személyesebb ajándékban gondolkodunk, és nem áll távol tőlünk egy kis kézműves munka, érdemes gasztro-ajándékokkal is kisérletezni. Nem igényel feltétlenül nagy hozzáértést, a mennyiséget és az árát széles skálán be lehet lőni.  Egy csinos üveg, esetleg valami egyéni díszítés, az ízléses tálalás igazán személyessé teheti.

ínyenc Camembert

Hozzávalók:
camembert sajt,
vöröshagyma,
paprikakrém,
olivaolaj,

Elkészítés:
A hagymát megpucolom,  vékonyan felkarikázom. Hozzáadok ízlés szerinti mennyiségű és erősségű paprikakrémet (pl. Erős Pistát, még inkább hasonló házi krémet). Alaposan összekeverem, hogy a hagymát beszínezze  a paprika. A camembert felkockázom, de akár egyben is fel lehet használni. Az üvegbe lerakok egy réteg hagymát, rá egy réteg sajtot, majd így folytatom, amíg el nem fogy, vagy meg nem telik az üveg. Érdemes minél szorosabban pakolni.  Amikor elkészült, felöntöm oliva olajjal. Az olajat lecsöpögtetve kitűnő előétel,  svédasztalon is jól mutat. De a legjobb este az üveggel és egy villával leülni a tévé elé.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: Akkor és most: 10 évvel a szökőár után

Macskaőrség: Amikor a tigris is megfutamodik

Napi videó: Sielés a hasadékban

Toochee-fotó: Közös fotó

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Hagymás camembert olajban

Egy különlegesség, igazi ínyenc előétel.

 

Hagymás camembert olajban

Hozzávalók:
camembert sajt
vöröshagyma
paprikakrém
olivaolaj

Elkészítés:
A hagymát megpucolom,  vékonyan felkarikázom. Hozzáadok ízlés szerinti mennyiségű és erősségű paprikakrémet (pl. erőspistát). Alaposan összekeverem, hogy a hagymát beszínezze  a paprika. A camembert felkockázom, De akár egyben is fel lehet használni. Egy üvegbe berakok egy réteg hagymát, rá egy réteg sajtot, majd így folytatom, amíg el nem fogy, vagy meg nem telik az üveg. Érdemes minél szorosabban pakolni.  Amikor elkészült felöntöm oliva olajjal. Egy-két napra hűtőbe teszem. Az olajt lecsöpögtetve kitűnő előétel, de svédasztalon is jól mutat.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már?

Toochee blog:   Drogkartell a Facebookon

Napi videó:   Őrült orosz a tetőn

Napi fotó:  Halloweenkor a hokipályán

Macskaőrség:   Ugróbajnok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Camembertes pulykarolád

Amikor egész pulykamellet dolgozunk fel, hosszú vékony csíkokat is szoktunk vágni, amely tökéletesen alkalmas hústekercsek készítésére. Múltkor úgy döntöttem, hogy két kedvenc csemegémet egy receptben egyesítem.

Camembertes pulykarolád

Hozzávalók személyenként:
3 hosszú és vékony pulykamell szelet
3 szelet bacon szalonna
3 db fél gyufásdoboz méretű camembert sajt darab

bors
zsiradék

Elkészítés:
A hússzeleteket sózom, borsozom, a szélére ráteszem a sajtot, és feltekerem rá a húst. A tekercset körbetekerem egy szelet szalonnával.

Egy cseréptálat kikenek egy kis zsiradékkal, és a tekercseket egymás mellé fektetem. A tálat lefedem egy alufóliával, és kb. 20 percig párolom. Ha megpuhult, leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm. Közben a húslével locsolgatom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Higgy a szemednek - Anamorfikus művészet

Napi videó:   Rendes apa ilyet épít a fiának

Napi fotó:  Rhododendron-park, Kromlau, Németország

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.