550 ezer jenért (1 millió 230 ezer forint) kelt el egyetlen fürt.

 

A hétvégén a megszokott árveréssel megkezdődött Japánban, Isikava prefektúrában a Ruby Roman szőlő szezonja.  Az első fürt 80 dekát nyomott, harminc hatalmas szemből állt, vagyis átszámítva egyetlen szem 41 000 forintba került. A szombati aukción mintegy harminc szőlőfürtöt árvereztek el, a szezon egészében 16 ezer fürt eladásával számolnak. Az idei első termés legszebb példányát esküvőkön szolgálják fel egy kanazavai rendezvényteremben, a kormányzóság középső részén.

 

A prefektúrában 2008 óta termesztik a Ruby Romant, amelyből az első fürt annak idején 100 ezer jenért (223 ezer forint) kelt el.

 

A szemek elérhetik akár a három centimétert is.

Nihonbashi városban, a Mitsukoshi áruházban árulják a szőlőt.

Itt vásárolható meg a szőlő, fürtönként 30000 - 100 000 jenes áron.

Akinek nincs ennyi pénze egy fürtre, az vásárolhat egy szemet, is, ami szépen üldögél kis dobozában. Átszámítva 3800 forintért.

Ruby Roman szőlő csak egy kis város közelében terem Nyugat-Japánban.

Ez a férfi termeszti.

Csak napi harminc fürtöt szed le.

Minden egyes fürtön nyílván tartanak. Minden fürtnek megmérik az édességét, és regisztrálják is, mielpőtt az üzletbe kerül.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Ez a hajó mindent visz

Napi videó:   A gyűrű igazi ura

Napi fotó:  Stílusos utánfutó

Macskaőrség:   A doboz a macska legjobb barátja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...